A mezőgazdasági munkálatokhoz kapcsolódó probléma, hogy amikor egy földterületen dolgozó a szilárd útburkolatú útra úgy hajt rá, hogy nem takarítja le a sarat a kerékabroncsokról, aminek következtében több száz méteren keresztül sáros az út.

Roppantul idegesítő tud lenni ez a felelőtlen magatartás, mivel nem csak kellemetlen az autósok számára, hanem veszélyes is tud lenni, ugyanis a szilárd úttesten a sár nagyon csúszós tud lenni, de főleg akkor, ha egy kis eső is esik rá.

Egyébként nem csak én mondom azt, hogy ez szabálysértés, hanem a KRESZ is:

Aki a közutat vagy a közúti jelzést megrongálta, beszennyezte vagy a közútra a közlekedés biztonságát, zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat juttatott, köteles a keletkező veszély elhárításáról gondoskodni, illetőleg ameddig az nem lehetséges, a veszélyről a közlekedés többi résztvevőjét tájékoztatni.

Földútról szilárd burkolatú útra való ráhajtás előtt a járműről a rátapadt sarat - amely a szilárd burkolatú utat beszennyezheti - el kell távolítani.

Szeretnék olyan rendőrségi fokozott ellenőrzésről hallani, amikor azilyen szabálysértéseket ellenőrzik, és szankcionálják, nem mindig csak a sebbességet mérnék.

Ha tetszik a blog, gyertek facebookra!